22 juni 2023

Cloudoplossingen voor leerkrachten

Home » Cloudoplossingen voor leerkrachten
Skool Icon

Scholen kiezen er steeds vaker voor om te werken in de cloud. Cloudoplossingen bieden namelijk heel wat voordelen. Bovendien is het kostenbesparend want je hoeft geen eigen infrastructuur en servers aan te schaffen. Wij zetten de mogelijkheden op een rij:

Opslag van gegevens

De cloud biedt leerkrachten de mogelijkheid om al hun lesmateriaal op een externe server op te slaan in plaats van op de lokale harde schijf. Zo kunnen ze vanaf verschillende apparaten en locaties hun documenten raadplegen en wijzigen. Dit vergemakkelijkt het voorbereiden van hun lessen.

Delen van bestanden

Met cloudoplossingen kunnen leerkrachten bestanden delen met elkaar en er tegelijkertijd aan werken. Dit bevordert de samenwerking en de professionele ontwikkeling binnen de onderwijsgemeenschap.

Onderwijsbeheer

Cloud gebaseerde educatieve platforms bieden leerkrachten tools om leerlingengegevens te beheren. Zo kunnen ze o.a. aanwezigheden bijhouden, opdrachten beoordelen en de voortgang van individuele leerlingen opvolgen. Als leerkracht kan je jouw studenten gemakkelijk volgen. Je analyseert hun resultaten en biedt gepersonaliseerde begeleiding. Dit kan door middel van aangepaste opdrachten en interactieve oefeningen. Ook buiten de lesuren krijgen leerlingen toegang tot het lesmateriaal waardoor zelfgestuurd leren gestimuleerd wordt.

Leerlingenbetrokkenheid en interactie

Cloud gebaseerde tools bieden leerkrachten de mogelijkheid om leerlingen te betrekken bij het lesgeven. Hiervoor kunnen online discussieplatforms, virtuele klassen en digitale samenwerkingsruimtes gebruikt worden. Ook voor groepsprojecten is dit een ideale oplossing.

Rekenkracht en serverinfrastructuur

Cloudproviders stellen bedrijven en ontwikkelaars in staat om rekenkracht en serverinfrastructuur te huren op basis van hun behoeften. Dit maakt het gemakkelijker om schaalbare en flexibele IT-oplossingen te creëren zonder grote investeringen in hardware.

Software-as-a-service (SaaS)

SaaS biedt een breed scala aan applicaties die ervoor zorgen dat je softwaretoepassingen kan gebruiken zonder dat je ze lokaal moet installeren. Deze SaaS-applicaties zijn direct toegankelijk via een webbrowser. Je kan ze dus vanaf elk apparaat met internettoegang gebruiken.

Gegevensback-up en herstel

Dankzij de cloud kan je veilig back-ups maken van je gegevens. Leerkrachten kunnen belangrijke bestanden naar de cloud kopiëren en ze op die manier beschermen tegen verlies als gevolg van hardware storingen, diefstal of andere calamiteiten.

Zoals je merkt zijn er tal van voordelen die werken in de cloud aantrekkelijk maken voor leerkrachten. Het zorgt voor efficiëntie. Ze kunnen eenvoudig hun lesmateriaal beheren, opslaan en wijzigen. Daarnaast kunnen ze de leerontwikkeling van hun leerlingen opvolgen, wat differentiatie mogelijk maakt.

Wil je weten welke cloudoplossingen Skool voor jou heeft? Neem dan contact op via info@skool.be . Wij helpen je graag verder!

Artikel delen

BENIEUWD NAAR WAT SKOOL VOOR U KAN BETEKENEN?

Contact