28 augustus 2023

Met deze tips verminder je de planlast

Home » Met deze tips verminder je de planlast
Skool Icon

Het verminderen van planlast bij leerkrachten is een belangrijke stap om hun werklast te verlichten. Zo kunnen ze zich concentreren op effectief lesgeven en het ondersteunen van leerlingen. Hier zijn enkele tips om planlast bij leerkrachten te verlagen:

1. Efficiënte Administratieve Systemen

Investeer in gebruiksvriendelijke digitale platformen en software. Op die manier kan je administratieve taken automatiseren en vereenvoudigen. Zorg dat leerkrachten slechts eenmaal moet inloggen en onmiddellijk toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben. Geef ze een werkplek die ze zelf kunnen inrichten. In één oogopslag toegang tot mappen, lesplannen, apps, websites, office 365 enz.

2. Training en Ontwikkeling

Bied leerkrachten training en workshops die hen kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van hun job. Dit kan enerzijds gaan over trainingen in het effectief gebruik van technologie en software. Anderzijds zijn workshops en trainingen over time-management, prioritering en efficiënte administratieve processen ook ontzettend nuttig.

3. Digitalisering van Processen

Automatiseer waar mogelijk. Laat processen automatisch verlopen zodat leerkrachten hier minder tijd in moeten steken.

4. Investeer in communicatie

Zorg voor een gemakkelijke manier om te communiceren. Niet enkel de communicatie met ouders is van belang, maar ook de communicatie tussen leerkrachten onderling. Zorg dat dit op een eenvoudige manier kan.

Door een combinatie van deze strategieën toe te passen, kunnen scholen en onderwijsinstellingen de planlast voor leerkrachten verminderen en hen in staat stellen zich te concentreren op wat er echt toe doet: het leveren van kwalitatief hoogstaand onderwijs en het begeleiden van leerlingen op hun leerreis.

Ben je benieuwd hoe Skool jou hierin kan ondersteunen? Vraag dan een hier een gratis scan aan. Wij brengen jouw tijdlekken in kaart en gaan op zoek naar een geschikte oplossing.

Met deze tips verminder je de planlast
Artikel delen

BENIEUWD NAAR WAT SKOOL VOOR U KAN BETEKENEN?

Contact